Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / România fără orfani / 2 Iunie, ziua copilului adoptat

2 Iunie, ziua copilului adoptat

2 iunie este Ziua Copilului Adoptat. Mișcarea România Fără Orfani a lansat inițiativa lanțului național de rugăciune pentru această cauză. În România sunt peste 52000 copii aflați în sistemul de protecție al Statului. Așa cum Hristos ne-a adoptat pe toți și fiecare în parte (Ioan 14:18), la fel și noi suntem chemați să-L urmăm pe Hristos și în acest fel (Iacob 29:12-13), drept care vă invităm ca în duminica aceasta să rostiți la biserică o rugăciune pentru copiii adoptați și pentru cei care încă așteaptă ca unul dintre noi să le fie părinte.

Asociația Filantropia Oradea, asociație de misiune social-filantropică a eparhiei noastre, s-a alăturat acestei mișcări, motiv pentru care vă rugăm și pe această cale ca, în măsura în care sunteți interesat de această temă, sau cunoașteți persoane interesate de această temă să le recomandați să ne contacteze, fie că sunt părinți adoptivi, persoane care doresc să devină părinți adoptivi, sau persoane interesate de această cauză. Urmează ca în perioada următoare să dezvoltăm mai multe activități pe această temă, oferind astfel beneficii acestora.

În încheiere vă reamintim că Asociația Filantropia Oradea se află în plină implementare a proiectului ”Aripi de înger”, prin care 5 parohii din Oradea, Paleu, Oșorhei vor construi tot atâtea case de copii, care se vor constitui în primul val de intervenție și sprijin adresat copiilor abandonați, după care, valul al doilea, mult mai important, dar conectat la primul, se va concentra pe promovarea adopției.

Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziție: 0744647825/Pr.Laurențiu Lazăr

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social