Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Vacanța de vară cu masa săracilor

Vacanța de vară cu masa săracilor

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Centrul de Zi din Oradea coordonat de Asociația Filantropia Oradea în parteneriat cu Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, a fost inițiată încă din anul 2015 Campania “Masa săracilor” Oradea, în parteneriat cu Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, care se ocupă de implementarea activității.

 

În fiecare sâmbătă, chiar și pe perioada vacanței de vară, grupuri de voluntari, credincioși de la parohii din Oradea, echipe de colegi de la diverse societăți comerciale, simpli voluntari care doresc să își ofere sprijinul pentru persoanele în dificulatate din Oradea, gătesc pentru 40-80-100 de persoane la centrul de zi de pe str.Buzaului 2B începând cu ora 8.00, unde sunt folosite alimente donate de oameni inimoși. Meniul constă într-un fel de bază și desert, iar costul unei porții este de 3 lei (costul alimentelor necesare), la care se adaugă contribuția voluntarilor și costurile administrative ale locației de implementare a proiectului, suportate de Asociația Filantropia Oradea.

 

Până în prezent, un număr de peste 100 de voluntari au participat la acest proiect, între care amintim voluntari ai organizației americane CFSA, echipa societății comerciale Celesticaprin care au fost prezenți în proiect peste 10 voluntari care au achiziționat materialele alimentare necesare, au gătit și au transoportat hrana la domiciliul persoanelor asistate, familii că dificultăți majore, familii monoparentale, afectate de dizabilitate, boli grave, sărăcie extremă sau dificultăți de integrare.

 

Un sprijin însemnat vine pentru acest program de la grupuri de credincioși de la diverse parohii orădene, dar și din afara orașului. În acest sens, dorim să mulțumim părintelui Bicăzan Felix din parohia Iosia Nord, din Oradea care periodic strânge de la enoriașii dânsului alimente pentru masa săracilor, dar și Parohiei Ortodoxe ”Sf.Dimitrie” din Oradea, care a oferit sprijin financiar și material din partea credincioșilor care au dorit să participe la acțiunea voluntarilor acestui program.

 

Parohiile care doresc să se înscrie în acest proiect cu un colectiv de voluntari, atât pentru persoane și familii aflate în dificultate din cuprinsul parohiei, cât și din afara acesteia, cuprinși în lista de beneficiari ai proiectului, pot să solicite parteneriatul Asociației Filantropia Oradea la tel: 0744/64 78 25, sau prin contact direct cu coordonatoarele acțiunii, voluntarele: Anamaria Căvăşdan 0741.141.157 , sau 0743.67.64.03. Anca Leş .

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social