Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Voluntari americani la Masa Săracilor

Voluntari americani la Masa Săracilor

Album foto (facebook filantropia)

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la Centrul de Zi din Oradea coordonat de Asociația Filantropia Oradea în parteneriat cu Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, a fost inițiată Campania “Masa săracilor” Oradea, care a fost lansată în 14 februarie 2015 în parteneriat cu Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, care se ocupă de implementarea activității.

 

În cursul lunii martie 2016, printre voluntarii care și-au oferit sprijinul în acest program se numără și trei voluntari americani, care s-au bucurat nespus să poată oferi un sprijin atât de practic, direct și util unui număr de peste 80 de persoane din Oradea. Doamna Ane L.Press și domnul Joe Fraser cu soția acestuia, membrii ai organizației americane CFSA, parteneră a Asociației Filantropia Oradea pentru realizarea de proiecte comunitare în Bihor, aflați la o întâlnire de lucru pentru creionarea planului de acțiune comun pentru anul 2016, au apreciat munca voluntarilor implicați în programul Masa Săracilor și au dorit și aceștia să ofere o zi de muncă în acest program. Astfel, voluntarii americani au ajutat la gătirea de chifteluțe și a unui desert delicios, constând în prepararea unei prăjituri cu mere și a uneia cu brânză. La finalul activității au ajutat voluntarii programului în munca de distribuire a hranei către persoanele aflate în dificultate.

 

În fiecare sâmbătă, grupuri de voluntari, credincioși de la parohii din Oradea, echipe de colegi de la diverse societăți comerciale, simpli voluntari care doresc să își ofere sprijinul pentru persoanele în dificulatate din Oradea, gătesc pentru 80-100 de persoane la centrul de zi de pe str.Buzaului 2B incepand cu ora 8.00, unde sunt folosite alimente donate de oameni inimoși. Meniul constă într-un fel de bază și desert, iar costul unei porții este de 3 lei (costul alimentelor necesare), la care se adaugă contribuția voluntarilor și costurile administrative ale locației de implementare a proiectului, suportate de Asociația Filantropia Oradea.

 

Până în prezent, un număr de peste 40 de voluntari au participat la acest proiect, între care amintim echipa societății comerciale Celestica, prin care au fost prezenți în proiect peste 10 voluntari care au achiziționat materialele alimentare necesare, au gătit și au transoportat hrana la domiciliul persoanelor asistate, familii că dificultăți majore, familii monoparentale, afectate de dizabilitate, boli grave, sărăcie extremă sau dificultăți de integrare.

 

Parohiile care doresc să se înscrie în acest proiect cu un colectiv de voluntari, atât pentru persoane și familii aflate în dificultate din cuprinsul parohiei, cât și din afara acesteia, cuprinși în lista de beneficiari ai proiectului, pot să solicite parteneriatul Asociației Filantropia Oradea la tel: 0744/64 78 25.

Conţinut asemănător
Masa săracilor
Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social