Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Stiri resurse / Schimb de experienta la Alba-Iulia, vizita a doua

Schimb de experienta la Alba-Iulia, vizita a doua

Oportunități de colaborare între membrii Federației Filantropia

La începutul lunii martie a acestui an, reprezentanți ai organizațiilor membre ale Federației Filantropia, intre care trei delegati din partea Asociatiei Filantropia Oradea, dou voluntari si un angajat al Centrului de Prevenire a Abandonului Scolar din Girisul de Cris, au fost oaspeții Asociației “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”. Asociația și-a deschis porțile pentru ca delegații celorlalte organizații să poată vizita centrele de servicii sociale și să învețe din activitatea echipei de la “Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

Această întâlnire face parte din programul de vizite pentru schimb de experiență, inițiat în cadrul proiectului “Împreună pentru servicii sociale mai bune”, derulat de Federația Filantropia.

Delegații organizațiilor interesate de serviciile sociale de la Alba Iulia au avut posibilitatea să viziteze câteva din centrele sociale ale Asociației, precum:

  • Așezamântul Social „Sf. Veronica” Dumbrava (casa de tip familial pentru copii, adăpost săptămanal pentru copii, centru pentru formarea deprinderilor de viață independentă, centru maternal, școala specială pentru copii cu dizabilități și nevoi speciale, cămin rezidențial pentru vârstnici, cabinet stomatologic)
  • Așezamântul Social „Sf. Filofteia” Silivași (servicii sociale pentru copii, servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu, în comunitate rroma)
  • Centrul de Resurse Dynamis (centru de training)
  • Centrul Social de Urgență Alba (pentru persoane fără adăpost)
  • Așezamântul Social „Sf. Meletie” (programe pentru persoane cu dizabilități/ integrare pe piața muncii).

Programul de vizite a demarat în luna decembrie a anului trecut cu două vizite la Asociația Vasiliada și, respectiv, Asociația Filantropia Severin. Din luna februarie a acestui an, programul s-a reluat cu un schimb de experiență găzduit de Asociația Filantropică Medical-Creștină “Christiana” – Filiala Cluj. Următoarea vizită a avut loc la Asociația Filantropia Oradea.

Ultima vizită în cadrul acestui program va avea loc la București, în perioada 26-29 martie, unde vor fi vizionate Centrele sociale administrate de Asociația Diaconia și Fundația Bucuria Ajutorului, ambele din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Proiectul “Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacităţii organizaţionale a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine” este implementat de Federaţia Filantropia în beneficiul a 17 organizaţii membre, începând din septembrie 2010. În proiect, Federaţia are calitate atât de beneficiar, cât şi de partener. Un alt partener in proiect este Patriarhia Română, iar aplicantul principal este Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin Ortodoxă din România (IOCC România). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Sursa:

Federatia Filantropia

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social