Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program de voluntariat / Voluntarii noștri la Gala Voluntariatului Orădean

Voluntarii noștri la Gala Voluntariatului Orădean

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea împreună cu Fundația de Scleroză Multiplă Bihor a înscris 6 voluntari în competiția organizată la cea de-a patra ediţie a Galei Voluntarilor din domeniul social, inițiată de Administraţia Socială Comunitară Oradea, care a adunat pe data de 1 martie 2016, în sala Traian Moşoiu a Primăriei municipiului Oradea, 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

Evenimentul a fost dedicat în exclusivitate voluntariatului, cu scopul promovării celor care îşi dedică o parte din timpul lor pentru a-şi ajuta semenii, oameni aflaţi în nevoie, care au nevoie de sprijinul comunităţii.

 "Orice implicare în activităţile de voluntariat presupune o formă de învăţare socială şi dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale: solidaritate, toleranţă, încredere că orice om poate face diferenţa în comunitatea sa, dorinţa de a ajuta dezinteresat, spirit civic, pe scurt, responsabilitate socială" a spus în deschiderea Galei, Directorul ASCO, Arina Moş, care a moderat evenimentul. A mulţumit de asemenea întregii echipe care s-a implicat în organizarea evenimentului.

În cadrul Galei, au fost acordate premii celor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, la cele 6 secţiuni, respectiv asistenţă socială şi protecţia copilului, asistenţă socială şi protecţia persoanelor vârstnice, asistenţă socială şi protecţia persoanelor cu dizabilităţi, servicii de cantină socială, asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificultate şi servicii sociale acordate în comunitate.

Astfel, la secțiunea asistenţă la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi a fost premiată doamna Florica Sălăjan din cadrul Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor. De asemenea, la categoria cel mai bun voluntar care activează în Centrele de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi, au fost premiaţi: Elena Sabău de la Asociaţia Filantropia Oradea și Gheorghe Tordai de la Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor. Pentru categoria servicii de cantină socială, Anamaria Silvia Căvăşdan de la Asociaţia Filantropia Oradea a fost premiată pentru implicare în programul Masa Săracilor.

Elena Indrieş de la Asociaţia Filantropia Oradea a fost premiată pentru categoria asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificulatate, prin acțiunile de colectare de fonduri organizate pentru membrii bursei Filantropia și a programului de sprijin pentru persoanele cu dificultăți asistate de asociația eparhială.

La categoria servicii sociale acordate în comunitate, Dorina Rodica Cionca din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea, a fost premiată pentru serviciile de voluntariat oferite bolnavilor din spitalele orădene, sub coordonarea Părintelui Bar Augustin.

 Valoarea voluntariatului este certă şi indiscutabilă iar recunoaşterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă.

Tag-uri voluntariat, front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter