Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Subiecte pe dizabilităţi / Scleroza multipla / Serbare de Crăciun la Centrul SM

Serbare de Crăciun la Centrul SM

Persoanele cu dizabilități au primit colindătorii și cadourile sponsorilor

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Sofronie Episcopul Oradiei, centrul de zi cu hramul ”Acoperământul Maicii Domnului”, adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă, a găzduit și în acest an un moment  festiv închinat Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos.

La acest eveniment, care a avut loc în data de 14 decembrie 2012, orele 10, la sediul fundației (str. Buzăului, nr. 2B), au participat persoanele afectate de scleroză multiplă, aparținătorii acestora, dar și reprezentanți asociațiilor partenere Asociația Filantropia Oradea, AFOREO, de la diferite instituții locale care desfășoară activități în domeniul social. De asemenea, au fost invitați la eveniment și sponsorii care au fost alături de Fundație pe parcursul anului 2012.

Programul de colinde a fost oferit de Seminarul Teologic Ortodox ”Roman Ciorogariu” din Oradea și de grupul de colindători de la locuințele protejate pentru tineri cu dizabilități ale Asociației Româno-Germane Alsterdorf, coordonați de D-na Marcela Tomuța.

După colindul oferit de spectatori printr-un ropot de aplauze, tuturor voluntarilor și angajaților care slujesc acest centru, la finalul evenimentului, Asociația Safir, a acordat celor prezenți, peste 40 de persoane cu dizabilități, pachete cadou, oferite de membrii acestei organizații.

Acțiunea va fi continuată prin proiectul”De Crăciun, adoptă un suflet”, care se va desfășura în săptămâna următoare și de care vor beneficia persoanele afectate de scleroză multiplă, imobilizate, care nu pot ajunge la eveniment. Astfel, prin serviciul de asistență la domiciliu vor fi distribuite pachete cu produse alimentare, la realizarea cărora au contribuit peste 20 de parohii ortodoxe.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter