Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Proiectul ”Fii parte la diversitate!”

Proiectul ”Fii parte la diversitate!”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea a inițiat și dezvoltat rețeaua locală de educație nonformală și inițiativă de implicare comunitară pentru copii și tineri, rețea care reunește un număr de 10 cluburi numite Impact. În cadrul acestui program, unul dintre cele mai active cluburi, Clubul Impact arte, de la liceul de Artă din Oradea a inițiat în Oradea un proiect inedit intitulat ”Fii parte la diversitate!”.

 

Proiectul ,,Fii parte la diversitate!” a fost initiat in anul 2014 de Asociatia ArtFusion Bucuresti in parteneriat cu Fundatia Noi Orizonturi care este promotoarea Cluburilor Impact in Romania. Proiectul este sprijinit și de Fundatia Comunitara Oradea.


Programul proiectului s-a desfășurat după cum urmează:
Prima zi – realizarea unei lucrari colective de mari dimensiuni (pe portiunea pietonala a strazii Republicii) de carte elevii participanti și trecatori pe o fasie de hartie de aprox. 400 m lungime (sau fasii care vor fi asezate in functie de posibilitatea locatiei – terase, banci etc.), cu tempera, markere etc. Trecatorii au fost invitati sa deseneze, picteze, sa scrie un mesaj in concordanta cu mesajul proiectului: acceptarea diversitatii, toleranta, nondiscriminare.
A doua zi – elevi de la sectia de muzica au organizat momente de interpretare instrumentala si vocala in aceasi locatie. De asemenea, au fost prezenti elevi in locurile de expunere a sevaletelor cu afise, lucrari plastice.
A treia zi – parada de moda cu creatii vestimentare realizate din materiale ecologice
Ateliere de pictura pe fata pentru copii.

 

Mai multe detalii pe pagina facebooc a Programului Impact:

www.facebook.com/pages/IMPACT-Bihor/

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter