Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Biblioteca Vie vă așteaptă

Biblioteca Vie vă așteaptă

Povești de viață, o cana de ceai si multă prietenie

Clubul IMPACT al Liceului de Arte Oradea, în parteneriat cu Asociatia Art Fusion Bucureşti, Fundaţia Noi Orizonturi şi Asociaţia Filantropia Oradea organizează „Biblioteca vie” în cadrul campaniei naţionale antidiscriminare: ,,Fii parte la Diversitate!”.

 

„Biblioteca vie” este un concept nou, o alternativă la biblioteca clasică, în care cărţile sunt oameni, cu experienţe de viaţă deosebită, iar cititorii vor descoperi idei, frânturi de viaţă şi informaţii noi nu prin lectură, ci ascultând şi dialogând în mod direct cu autorii cărţilor.
Menţionâm câteva titluri de cărţi, care aşteaptă să fie ,,împrumutate” şi care vă invită să le ,,cititi”: Mama mea – de la Şimleu la Auschwitz; Persoană cu sindrom Down; O viaţă pe scenă; Anticul; Persoană de etnie rromă; Tânăra evreică în Oradea; Sportivă de performanţă; Evenimente de pe strada radio; În spatele măştii.

 

Scopul proiectului este promovarea diversităţii, a non-discriminarii şi a diaogului, pentru a implica tânăra generaţie în acţiuni de voluntariat şi de respect pentru valorile comunităţii. Evenimentul va avea loc în zilele de 8,9,10 şi 11 decembrie 2014, între orele 14:30-18:00 la Bookafe Oradea, strada Nicolae Jiga, nr.25.  Proiectul „Fii parte la Diversitate! este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial fondong.fdsc.ro).  Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

 

Cluburi de Initiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT ale Asociației Filantropia Oradea folosesc modelul de educație prin experiență IMPACT, dezvoltat de Fundația Noi Orizonturi. Cluburile IMPACT aflate sub coordonarea Asociației Filantropia Oradea sunt partea a mișcării naționale IMPACT inițiată de Fundația Noi Orizonturi.

 

Reacții de presă:

Jurnalul Bihorean

Digi24

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social