Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Serata Filantropia 2014

Serata Filantropia 2014

Un eveniment de ”Impact” pentru copii și tineri din comunitate aflați în dificultate

Album foto (necesita logare facebook)

Seara de joi, 16 octombrie 2014, a fost una deosebită pentru Cluburile de tineret Impact din Oradea. Serata Filantropia, eveniment de strângere de fonduri pentru Bursele Filantropia, care a avut loc la Student´s Place, a oferit momente artistice pe gustul tuturor.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea, ajutată de copiii și tinerii membrii ai celor 10 cluburi Impact, coordinate de asociație eparhială, a organizat cea de-a doua ediție a evenimentului socio-cultural intitulat Setata Filantropia, cu obiectivul strângerii de fonduri pentru 20 de elevi fără posibilități financiare care vor primi burse pentru întregul an școlar prin intermediul Programului Bursa Filantropia 2014-2015.

 

Peste 11 momente artistice alese de tinerii membrii ai cluburilor Impact din tot atâteas instituții de învățământ bihorene au încântat publicul numeros, de peste 200 de persone, în majoritate donator ai Programului de Burse Filantropia, care pe lângă ropotul de aplauze cu care au răsplătit tinerii artiști, și-au deschis inimile mai mult, triplând față de anul precedent contribuția lor în programul de burse. Astfel, dacă initial programul de burse își propunea să ofere 20 de burse, acum prin implicarea voluntarilor Impact și a donatorilor, programul a crescut la 41 de burse, triplând astfel numărul de locuri disponibile în acest program.

 

Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Bihor și de donatori din mediul antreprenorial și privat.

Programul Impact este inițiat de Fundația Noi Orizonturi și coordonat în județul Bihor de Asociația Filantropia Oradea și se desfățoară în 10 instituții de învățământ din Oradea, prin întâlniri săptămânale, care sunt organizate utilizând metode nonformal educative, având ca scop implicarea comunitară a tinerilor și dezvoltarea spiritului de echipă al acestora. Mai multe detalii despre programul Impact puteți afla aici.

 

Bursa Filantropia 2014-2015 este un program care sprijină copii și tineri care se confruntă cu dificultăți de viață deosebite și care urmează o formă de școlarizare. Mai multe detalii despre acest program puteți afla aici.

 

Reacții de presă:

Jurnalul bihorean

Conţinut asemănător
Serata Caravanei Filantropia
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social