Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Schimburi interculturale de tineret / Tabără în Ezcaray, Spania

Tabără în Ezcaray, Spania

Album foto (facebook)

În perioada 17-26 august 2019 prin intermediul Asociației Filantropia Oradea, 6 tineri din județul Bihor cu vârste cuprinse între 14-18 ani au participat la un schimb de tineret organizat  în Ezcaray (Spania) de către Inter Europa Rioja. Au făcut cinste familiilor lor, școlilor, cluburilor IMPACT din care fac parte și, în extensie, au promovat România.

Participanții la această tabără au fost selectați din 3 cluburi IMPACT, respectiv din cadrul: Colegiului Economic „Partenie Cosma”, Colegiului Național „Iosif Vulcan”, și din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”.

 

Tinerii aleși au participat la activități de educație nonformală, la activități multiculturale și sportive, sub îndemnul Sportive and Creative Inclusion. Așa cum titlul taberei ne sugerează, tinerii au fost implicați activ în comunitate, misiunea tinerilor fiind de a include copiii din comunitatea locală cu vârste cuprinse între 7-12 ani într-un program derulat pe parcursul a două zile, un program 100% creat de tineri în echipe multiculturale pe parcursul taberei. Programul propus de aceștia a inclus jocuri și activități sportive inedite, cele mai multe fiind inventate de către tineri prin îmbinarea creativă a unor elemente din sporturile cunoscute /alte acitivități sportive, aparent imposibil de reunit. Cu cât mai neobișnuită ideea, cu atât mai mare efectul și distracția!

  

            Se impun câteva precizări pentru cititorii noștri, care s-ar putea să se întrebe: „ce însemană IMPACT?”

Notá béne: IMPACT  este un program al Fundației  Noi Orizonturi http://www.noiorizonturi.ro/index.php/ro/, un model educațional și de schimbare socială care constă într-o reţea de Cluburi extinsă atât la nivel național, cât și internațional.

Acest program a ajuns și în Bihor prin parteneriatul încheiat cu  Asociația Filantropia Oradea, moment în care au fost înființate 10 cluburi în 10 școli din Oradea la care s-au înscris și se mai pot înscrie elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani pentru a dobândi abilităţi pe baza a 4 componente de dezvoltare: Cetăţenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social şi Leadership. IMPACT  este un progam  de success care a dovedit o aplicabilitate reală –copii și tineri identifică probleme reale din comunitate şi găseasc prin proiecte de serviciu în folosul comunității soluţii creative pentru rezolvarea lor.

Proiectele tinerilor IMPACT din ţara noastră au ajuns la peste 13.000 de persoane, printre care: copii săraci, vârstnici bolnavi sau tineri cu dizabilităţi. Programul IMPACT este unul 100% românesc, iar eficienţa lui a făcut ca acesta să fie replicat la nivel internaţional în: SUA, Honduras, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia.

(Mai multe informații http://filantropiaoradea.ro/programe/programul-de-educatie-si-tineret/impact/inroleaza-te-intr-un-club-pentru-tineri)

 

Revenind la experiența din Spania, dorim să precizăm că pe parcursul celor 8 zile, participanții au experimentat, au învățat și s-au distrat cot la cot cu alți tineri din: Grecia, Polonia, Italia, Spania și Finlanda. Au învățat să lucreze în echipe internaționale, să-și dezvolte abilitățile de organizare, să-și exprime creativitate, să descopere locuri și tradiții noi și să adune amintiri de o valoare inestimabilă.

 

Scopul acestui schimb a fost să ofere tinerilor șansa, exercițiul, dar și gustul pentru o schimbare pozitivă, să-i provoace să fie creativi, să înțeleagă că schimbările stau în puterea lor! În fapt, activitățile care le-au gândit și prezentat într-o echipă multiculturală pot fi exemple de implicare comunitară.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social