Studenți străini adoptă suflete

Tinerii studenți străini, inițiatori ai proiectului ”Cum este țara mea?”, participă în proiectul ”De Crăciun, adoptă un suflet!”

Pentru a încununa seria de evenimente Cum este tara mea? organizate în luna noiembrie de Centrul de Informare pentru Străini al Asociației Filantropia Oradea, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în care studenți străini de la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea, au realizat o prezentare despre elementele esențiale ale culturii și istoriei țării de origine (India, Nigeria și Arabia Saudită), într-un mod inedit, chiar elevilor în cadrul orelor de curs, contribuind astfel la un schimb educativ cu efecte pozitive atât pentru cei care au oferit informația, cât și pentru cei care au primit-o, Ansu Nadu  și Sherin Varghese (India) și Aloba Amos Osamudiamen (Nigeria), alături de alți 18 colegi de-ai lor au dorit să facă ceva deosebit și au fost încântați să se implice în acțiunea: De Crăciun, adoptă un suflet! (vezi detalii despre acest proiect aici). Astfel, în data de 6 decembrie 2013, tinerii s-au mobilizat și au cumpărat fructe și dulciuri pentru a oferi o bucurie specială de Moș Nicolae celor 29 de copii care învață la Școala Gimnazială nr. 1 Tărian din Girișu de Criș, copiii, la rândul lor i-au primit pomt pe oaspeți cu un program special de poezii și colinde. Aici, la Girișu de Criș, de mai bine de trei ani, Asociația Filantropia Oradea, în parteneriat cu Fundația Ro-Man Aid, Inspectoratul Școlar Bihor și Primăria Girișu de Criș, dezvoltă un program de prevenire a abandonului școlar și prevenire a marginalizării sociale. Despre acest proiect puteți citi mai multe aici.

O contribuție deosebită pentru această acțiune este oferită de Clubul Rotary Oradea, care a oferit nenumărate cadouri constând în jucării și dulciuri, colectate de club prin intermediul unei acțiuni comune intitulată ”Dăruiește jucăria care ți-a rămas mică” (detalii despre actiune aici).

 

Album foto pe facebook (necesita locare)

Conţinut asemănător
Cum este țara mea?
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social