Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / De Crăciun, adoptă un suflet / De Crăciun, adoptă un suflet - eduția a V-a

De Crăciun, adoptă un suflet - eduția a V-a

"Daţi mai întâi milostenie cele ce sunt înlăuntrul vostru şi, iată, toate vă vor fi curate" (Luca 11,41)
De Crăciun, adoptă un suflet - eduția a V-a

De Crăciun, adoptă un suflet

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părtinte Sofonie, Episcopul Oradiei, proiectul “De Crăciun Adoptă un Suflet” a ajuns la a V-a ediție. Cu sprijinul organizatoric al Asociației Filantropia Oradea prin centrul de resurse, 14 parohii – preoți și credincioși s-au implicat în realizarea social – filantropice de întrajutorare a semenilor în pragul Sfintelor Sărbători a Nașterii Domnului.

La fel ca în anii precedenți s-a menţinut colaborarea dintre parohii pentru acordarea de sprijin unui număr cât mai mare de beneficiari. Astfel, parohiile care au putut oferi sprijin unui număr mai mare de beneficiari, prin medierea echipei de la Centrul Eparhial, au oferit sprijin familiilor identificate de alte parohii, care nu au avut resurse suficiente pentru a acoperii nevoile listei de beneficiari. Parohiile participante au fost: Sânmartin, Sfânta Vineri Oradea, Gepiș, Cărănzel, Ciulești, Leș, Husasău de Tinca, Mihai Eminescu, Oradea Vii, Ioșia Nord, Nojorid 2, Chișlaz, Chiraleu și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

Alături de parohii s-a implicat și partenerul proiectului, magazinul Selgros Cash and Carry, sprijinul constând atât într-o reducere acordată tuturor cumpărăturilor realizate în cadrul proiectului dar și printr-o sponsorizare în valoare de 500 Ron.

După ce au fost pregătite pachetele pe data de 20 decembrie 2012, cei peste 500 de beneficiari ai proiectului au primit ulei, zahăr, făină, orez, paste făinoase, mezeluri și dulciuri precum și alte obiecte după nevoile fiecăruia.  Benficiari ai proiectului au fost nu doar familiile nevoiașe identificate de preoți dar și beneficiarii centrului de zi pentru persoanele afectate de scleroză multiplă “Acoperământul Maicii Domnului”.

Conţinut asemănător
De Crăciun, adoptă un suflet
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social