Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / De Paşti, adoptă un suflet / Angajaţii Penitenciarului Oradea adoptă suflete

Angajaţii Penitenciarului Oradea adoptă suflete

Programul "De Paşti, adoptă un suflet" - editia 2011

În săptămâna Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos întregul colectiv al Penitenciarului Oradea a dorit sa fie partener de suflet proiectului organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei precum şi Asociaţia Ortodoxă „Filantropia” cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Episcop Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei. Salariaţii Penitenciarului au răspuns afirmativ  la iniţiativa părintelui lor spiritual şi au adunat suma de 3000 Ron care s-a concretizat în  pachete cu alimente de bază  în valoare de 50 Ron fiecare.

Ziua de marţi 19 aprilie a însemnat pentru 60 de suflete o bucurie nesperată pe care au adus-o cu mult drag reprezentanţi ai Penitenciarului Oradea respectiv Inspector Principal Diana Florea, subcomisar Daniela Blaga şi Agent Principal Petru Bulzan sub îndrumarea părintelui capelan Comisar Şef Dan Lele. S-au alăturat deopotrivă şi angajati ai fabricii de zahăr S.C. Zahărul Oradea S.A  Oradea care au adunat 1000 Ron pentru un tânăr suferind de o boala incurabila, donând şi 100 kg de zahăr.

Distribuirea pachetelor a fost posibilă cu ajutorul echipei Filantropia Oradea  care are în evidenţă persoanele cu dizabilităţi care nu se pot deplasa precum si persoanele în vârstă complet neajutorate.

Întâlnirea de suflet s-a încheiat cu mare  bucurie şi lacrimi pentru  cei vizitaţi mulţumindu-ne apoi  pentru ca suntem alături de ei şi nu îi uităm.

Sperăm că acţiunea nostră umanitară a adus o parte din Lumina cea Sfântă a Învierii şi în sufletele acestor nevoiaşi cu nădejdea că acestei acţiuni îi vor urma şi altele.

Dorim să mulţumim tuturor colegilor noştri  şi nu în ultimul rând domnului director Comisar Şef Gicu Ruiu care au făcut posibilă această acţiune umanitară , rugându-L pe Bunul Dumnezeu să-i ocrotească în activitatea lor zilnică.

 

Reactii de presa:

Ziarul Lumina

 

Galerie foto aici

Conţinut asemănător
De Paşti, adoptă un suflet
Tag-uri Pasti, front, social
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social