Mărțișor pentru Prima cameră

Primele două tinere din proiect primesc locuință pentru viață independente

 

Din albul fulgilor de nea,

Și din a soarelui sclipire,

Îți dăruiesc un mărțișor,

Aducător de fericire!

 

 

Nimic nu dă primăverii putere mai mult ca dragostea mamei, care face să înflorească toate, așa că de mărțișor a înflorit și proiectul Prima cameră cu primii boboci, două tinere, animate de un profund sentiment matern, care ne face și pe noi mult mai hotărâți să le sprijinim pe noul drum al vieții, viața independentă, după o viață petrecută în instituții de protecție a copilului. Le urăm multe bucurii în noua locuință oferită de proiect și le asigurăm de tot sprijinul echipei noastre de proiect și a comunității pentru devenirea lor.

 

Proiectul intitulat ”Program de sprijin pentru integrarea socio-profesională a și asigurarea serviciilor de locuire tip ”Prima cameră” pentru tinerii care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului din județul Bihor” - POCU/738/4/20/136370 este cofinanțat din Fondurile Europene Structurale și de Investiții prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și este implementat de Asociația Filantropia Oradea în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor (D.G.A.S.P.C. Bihor) și cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor (C.J.R.A.E. Bihor), instituții aflate sub coordonarea Consiliului Județean Bihor.

 

 

 

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc creșterea accesului la programe de formare și servicii comunitare integrate pentru minim 100 copii și tineri care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție specială a copiilor și/sau a tinerilor care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copiilor. Un alt obiectiv al proiectului vizează sprijinirea incluziunii sociale prin acordarea de sprijin financiar pentru asigurarea de locuințe și a plații utilităților pentru minim 22 de tineri din județul Bihor care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului.

 

Mai multe detalii aici

Tag-uri front, prima cameră
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social