Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Program persoane vârstnice / Cu Sfânta Cruce la bunicii din Ponoară

Cu Sfânta Cruce la bunicii din Ponoară

”Creștine, mă întorc spre tine:

Fii om cu înțeleaptă minte,

Respectă crucea cea Divină,

Cu dragostea cea mai fierbinte.

 

Învață și pe alții care

Azi, nu cunosc a ei putere,

Căci ea va fi în veșnicie

Oricui o dulce mângâiere.”

 

(Poezie populară culeasă dintr-o carte apărută în 1924 la Iași, sub egida Mitropoliei Moldovei și Bucovinei) 

 

    Aflați la al treilea popas al Postului Mare, când Sfânta Cruce ne deschide calea spre Luminatul Praznic al Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, punând în sufletul nostru chemarea spre Împărăția lui Dumnezeu, pe care o putem găsi doar prin smerenie, renunțare la patimi, iertare, rugăciune și milostenie, înțelegem cu toții că Sfânta Cruce este cheia acestei împărății și a priceperii spre înoire pe care nădăjduim fiecare să o dobândim. 

 

 

   Animați de acest gând, credincioșii parohiei din satul Subpiatră, în sunet de priceasne, cântate cu glas curat de membrii corului din sat, cu toții îndrumați și păstoriți de părintele Lucian Crișan au venit să aducă binecuvântare, mângâiere dar și nădăjde și încurajare pentru cei 16 bunici care locuiesc la Căminul ”Sfântul Pantelimon” din satul Ponoară. Deasemenea, aleșii vizitatori, au adus cu multă bucurie nenumărate daruri, alimente, bunuri de folosință personală pentru bunici, pe care toate le-au dăruit căminului. Pentru toate acestea, atât bunicii cât și îngrijitorii care se ostenesc în acest așezământ le rămân recunoscători atât pentru daruri cât și pentru gândul cel bun adus prin cântec, rugăciune și binecuvântare, care toate nu pot lăsa în urmă decât multă bucurie și o mare nădejde de revedere.

   Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Pantelimon” din Ponoară, comuna Bratca, este un serviciu social administrat de asociația eparhială Asociația Filantropia Oradea și oferă servicii de îngrijire permanentă în regim rezidențial pentru persoane vârstnice (persoale care au împlinit vârsta de pensionare legală), cu un număr de 25 de locuri. Îngrijirea permanentă include următoarele servicii: găsduire permanentă în camere de două sau trei paturi, toaletate personală zilnică, hrănire cu teri mese pe zi și suplimente la nevoie, îngrijire medicală generală, activități de petrecere a timpului liber. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să citiți descrierea detaliată a serviciului.

 

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter