Locaţia curentă este: Prima pagină / Parohii active / Oradea - Vii / Un an de filantropie la sucursala Sf.Gheorghe

Un an de filantropie la sucursala Sf.Gheorghe

Sucursala Sf.Mare Mucenic Gheorghe a Asociației Filantropia Oradea a împlinit un an de activitate

A devenit o tradiţie ca în fiecare an la 6 decembrie Biserica Albastră din Oradea să îmbrace haine de sărbătoare, pentru a-şi sărbători ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Ieri slujba religioasă a fost oficială de un sobor de preoţi, alcătuit din pr. Laurenţiu Lazăr, consilier eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei şi director general al Asociaţiei Filantropia Oradea, pr. Adrian Popovici, consilier economic al Episcopiei Ortodoxe, pr. paroh Viorel Samaşca-Nemeş şi pr. paroh Gheorghe Nemeş, coordonator al proiectului „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe".

Programul liturgic organizat cu acest prilej a debutat încă de luni, 5 decembrie, cu Vecernia, împreunată cu Litia, urmată de Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae şi cuvânt de învăţătură susţinut de preotul Viorel Samaşca-Nemeş. În continuare, credincioşii prezenţi s-au putut închina la icoana şi la racla cu moaştele Sfântului Nicolae, aduse din Bari - Italia (racla rămâne spre păstrare, cu multă sfinţenie, alături de Sfânta Împărtăşanie, în chivotul de pe masa Sfântului Altar). Programul a continuat ieri, de la ora 9.00, cu Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia cuvântul de învăţătură a fost susţinut de părintele Laurenţiu Lazăr, consilier eparhial, care a vorbit despre Sfântul Ierarh Nicolae şi despre fapta cea bună pe care trebuie s-o facem unii altora, indiferent că suntem ai Răsăritului sau Apusului. A urmat slujirea celor două colive, frumos împodobite de femeile din Comitetul bisericii, după care credincioşii s-au închinat la icoana şi la racla cu moaştele Sfântului. În acest timp, un preot a miruit, altul a împărţit iconiţe cu Sfântul Ierarh Nicolae, iar al treilea a dat credincioşilor spre închinare Sfânta Cruce, la ieşirea din biserică. După terminarea serviciilor religioase, Filantropia Sf. Mare Mc. Gheorghe, de la Parohia Oradea - Vii, cu sprijinul Comitetului de susţinere, a oferit tuturor credincioşilor masă caldă şi cadouri. Cu acest prilej, au fost oferite peste 500 de porţii de tocăniţă de cartofi, de post, şi murături, iar ca desert, cei prezenţi au primit gogoşi.

„Ne bucurăm că de şase ani oferim masă caldă pentru credincioşii prezenţi la hram, care vin şi din alte zone ale oraşului pentru a participa la sfintele slujbe. De data aceasta, am pregătit numai mâncare de post", ne-a declarat părintele Gheorghe Nemeş, care a ţinut să mulţumească, pe această cale, tuturor credincioşilor care au făcut donaţii în bani, alimente, pachete şi îmbrăcăminte pentru această sărbătoare.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor