Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Formare continuă / Cursuri de formare / Curs de antreprenoriat la Tinca

Curs de antreprenoriat la Tinca

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, în cadrul proiectului cu titlul „SPUNE STOP INACTIVITĂȚII!” desfășurat de Asociația Filantropia Oradea, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Domeniul de interventie 5.1., se desfășoară activitați de încurajare și susținere a antreprenoriatului.

În data de 9, 10 si 11 îunie la Tinca a avut loc cursul de dezvoltare a competentelor antreprenoriale pentru un număr de 10 persoane fără  loc de muncă.

În urma cursului participanții au înțeles că începerea unei mici afaceri reprezintă o alternativă foarte bună pentru asigurarea unui trai mai bun. S-a discutat mult despre activități aducătoare de venit care se pot demara în mediul rural. S-a prezentat cum se demarează o afacere și importanța întocmirii unui plan de afaceri. S-a discutat despre înființarea unei florării, a unei  galerii de artă, servicii de coafură, producție prăjituri și patiserie. Participanții au plecat către casă cu mai mult optimism și cu motivație de a începe pregatirea afacerilor proprii în care să fie implicați și membrii familiei.
Până în prezent au fost realizate trei grupe de curs pentru creșterea competențelor antreprenoriale, fiind consiliați astfel peste 40 de persoane din tot cuprinsul județului Bihor, care pot beneficia de sprijinul formatorilor asociației pentru deschiderea efectivă a unei activități economice în comunitățile lor.
La toate aceste activități au participat parohiile din proximitatea locațiilor de desfășurare a cursurilor, parohii care au recomandat persoane aflate în dificultate, dar cu inițiativă, care doresc să aducă un plus de dezvoltare comunității din care fac parte.

 

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social