Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Centre sociale proprii / Centrul de recuperare și reabilitare persoane cu dizabilități Bratca / Tabăra de vară ”We can do it” pentru tinerii cu dizabilități - Belarus

Tabăra de vară ”We can do it” pentru tinerii cu dizabilități - Belarus

 

Album facebook (necesita logare)

În perioada 05-13 iulie 2018 Asociația Filantropia Oradea a luat parte la proiectul internațional ”We can do it”,  proiect care promovează într-un mod activ integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate, punând accentul pe capacitățile acestora, calitățile lor, abilitățile deținute. Proiectul a avut loc în Belarus și a fost coordonat de organizația germană GEB Education and Mobiliy in Europe.

România a fost reprezentată prin Asociația Filantropia Oradea, alături de alte 10 țări: Republica Moldova, Belarus, Azerbaijan, Franța, Georgia, Bulgaria, Rusia, Germania, Ucraina, Polonia.

Schimbul de tineret We can Do It, aflat deja la a 13-a ediție, la care au participat un număr de 60 de tineri cu și fără dizabilități a avut loc în cadrul programului Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.

În cadrul acestui schimb de tineret au participat 2 tineri cu dizabilități, beneficiari in cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din Bratca, administrat de Fundației de Scleroză Multiplă Bihor, în parteneriat cu Asociația Filantropia Oradea.

Participanții au lucrat în echipe mixte, În cadrul activităților tematice scopul a fost implicarea persoanelor cu dizabilități în activități împreună cu ceilalți participanți. Workshop-urile la care au putut participa au fost: ”The trip cu yourself”- Drumul către tine însuți (activitate de terapie de grup- timp de 5 întâlniri, în care, participanții au avut contact cu propria persoană într-un mod experențial); aleliere de teatru, de pictat pe sticlă, confecționat bijuterii și dans.

 

Pe lângă workshopuri, participanții au avut ocazia să viziteze capitala tării, Minsk, având parte de un tur al orașului, cu ghid, apoi putând să descopere la pas, bijuteriile orașului. O altă oprire a fost într-un sat din Belarus, devenit muzeu, unde, conduși de un ghid, participanții au putut afla mai multe despre stilul de viață, obiceiurile, deprinderile strămoșilor țării gazdă și au putut lua o gustare proaspătă, pregătită acolo.

 

Implicarea fiecrăruia, curajul de a se lasa cunoscut de către ceilalți participanți, munca în echipă, zâmbetele, deschiderea cu care a fost primit fiecare, formează un buchet frumos de amintiri pe care beneficiarii noștri l-au adus cu ei din Belarus.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social