Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Idei mici, schimbări mari

Idei mici, schimbări mari

Program de microfinantare pentru cluburile Impact

Album foto (este necesare logare Facebook)

Cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea a inițiar un program de microfinanțare pentru copiii și tinerii cu inițiativă, membrii ai cluburilor Impact din Oradea, cluburu inițiate și coordonate de organizația eparhială în parteneriat cu inspectoratul Școlar Județean Bihor și 7 unități de învățământ din Oradea.

Astfel, tinerii din şase cluburi Impact din tot atâtea şcoli orădene au fost premiaţi pentru poiectele gândite de ei în cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna aceasta la sediul Asociaţiei Filantropia Oradea. Este vorba de proiecte născute pe baza ideilor elevilor, care vor aduce schimbări în societate.

 

Proiecte premiate

Proiectul tinerilor de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, „Grădina de vis”, are ca obiectiv extinderea spaţiului verde din curtea şcolii, prin curăţarea terenului de buruieni şi plantarea de flori şi copaci.

„Zâmbete colorate”, este titlul proiectului elevilor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”. Proiectul se adresează copiilor din Spitalul Municipal Gavril Curteanu, unde membrii clubului Impact se vor deplasa şi vor face diferite activităţi cu copiii internaţi (vor citi poveşti, vor colora, vor organiza diferite jocuri distractive) în vederea îmbunătăţiirii stării de bine a acestora.

Liceul de Arte, prin proiectul „Sănătate, culoare şi joc”, abordează tematica educaţiei pentru sănătate prin metode interactive. Proiectul se adresează copiilor din zece grădiniţe şi elevilor din clasele pregătitore de la Liceul de Arte. Potrivit tinerilor, scopul proiectului este creşterea gradului de conştientizare şi a importanţei îngrijirii propriei sănătăţi (sănătatea dentară în cazul de faţă).

„Sănătatea este în mâinile noastre” este denumirea proiectului tinerilor de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”. Prin implementarea acestuia, tineri vor să ofere suport financiar unui elev din acest liceu, necesar pentru achitarea unui tratament medical. Obiectivul va fi realizat prin organizarea unor activităţi sportive şi strângere de fonduri.

Un alt proiect interesant l-au avut şi tinerii Clubului Impact de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”. Proiectul „Talentele noastre secrete” vrea să descopere şi să evidenţieze copiii talentaţi în diferite domenii, dintre elevii şcolii. În acest sens va fi organizat un spectacol în curtea şcolii.

„O prăjitură cumpărată, o bancă asamblată”, este denumirea proiectului elevilor de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”. Din fondurile obţinute în cadrul proiectului se intenţionează construirea unor bănci în curtea şcolii pentru crearea unui cadru optim de relaxare al elevilor în timpul recreaţiilor. Fondurile vor fi obţinute prin organizarea unui târg cu diferite produse culinare în incinta şcolii.

Cele şase proiecte selectate pentru premiere au fost prezentate de către elevi în faţa unei asistenţe formate din reprezentanţi ai Primăriei, Consiliului Judeţean, Inspectoratului Judeţean, DGASPC, Selgros şi Asociaţiei Safir. Valoarea premiilor oferite de Asociaţia Filantropia a fost de 300 de lei pentru implementarea fiecărui proiect.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost înmânată doamnei Amalia Turcană scrisoarea de mulțumire a preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei pentru tot sprijinul acordat Programului Masa Bucuriei de doamna director a supermarketului Selgros Oradea.

Preluat parțial din Jurnalul Bihorea

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter