Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Aripi de Inger / Casa de la umbra bisericii

Casa de la umbra bisericii

Galerie foto (facebook)

”La biserică venim / Domnului să-i mulţumim / Pentru viaţă, pentru casă, / Pentru pâinea de pe masă, /” .... iar de azi și pentru casa de copii pe care o construim la umbra bisericii cu hramul Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Oradea, grație sponsorului principal House and Hopes for Children România.

 

Înpreună cu liderii de grup, doamnele profesor Cifor Aurica și Popa Ileana, 14 tineri membrii ai Clubului IMPACT Eco, din cadrul Liceului ”Partenie Cosma” din Oradea, au vizitat locul în care vor pune piatra de temelie a casei de copii de la Parohia Sf.Dimitrie din Oradea, un loc binecuvântat, unde copiii vor crește la umbra bisericii păstorite de Preacucernicul Părinte Dan Lele.

 

Prin acest demers, tinerii impacți retransmit  mesajul echipe IMPACT: avem nevoie de implicarea voastră! Fie că ești voluntar, fie că ești mic donator sau mare donator, cu toții putem aduce bucurie în sufletul copiilor pentru care abandonul nu trebuie să le mai fie casă. La acestă casă mai avem nevoie de donații pentru asigurarea echipementelor necesare, și a unui microbus de transport.

 

Această casă este una din cele 5 case de copii incluse în proiectul ”Aripi de înger”, prin care 60 de copii abandonați vor avea o casă nouă și condiții de viață mai aproape de cele ale unei familii.

 

Până în prezent, partenerii cluburilor IMPACT în acest proiect sunt: Hopes and Homes Romania, care vor finanța construirea a 3 case de copii; Fundația Sera Romania, care va finanța construirea unei case de copii. Ce-a de-a cincea casă este construită din acțiunile de fundrasing realizate de cluburile IMPACT din Oradea, Clubul Rotary Oradea, Hipermarket Auchan Oradea și Asociația Filantropia Oradea. Din suma de 150000 euro necesară pentru construirea celei de a cincea casă de copii, cluburile IMPACT din Oradea au strâns aproape 10000 euro.

 

Vă așteptăm să vă alăturați demersului nostru.

 

Detalii despre proiectul ”Aripi de înger” și cum te poți implica (click)

 

Ce sunt cluburile IMPACT 

 

 

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social