Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Aripi de Inger / Aici construim casa IMPACT

Aici construim casa IMPACT

Rotary Oradea parteneriază cu tinerii IMPACT

Galerie foto (facebook)

”Frunză galbenă, uscată,/ frunză ce-ai fost verde-odată / șterge-ți ochii de rugină / c-a intrat toamna-n grădină/”.... dar și bucuria noastră / c-anceput Impact să construiască.

 

Copiii și tinerii membrii ai cluburilor IMPACT din Oradea au început toamna cu pregătirea proiectului intitutal ”Aripi de înger” prin care vor construi case de copii, în număr de cinci și care vor adăposti cât 12 copii în fiecare casă, din totalul de 60 de copii abandonați, momentan cazați la Centrul de Plasament nr.2 din Oradea.

 

Înpreună cu liderii de grup, doamnele profesor Cifor Aurica și Popa Ileana, 14 tineri membrii ai Clubului IMPACT Eco, din cadrul Liceului ”Partenie Cosma” din Oradea, au sfidat tonusul automnal și au dat primul suflu de viață casei de copii IMPACT de la Oșorhei, dând un contur simbolic acestei case de copii, încercuind-o cu brațele și cu inimile lor cuprinzătoare, ca o promisiune de cucerire și ca un îndemn de solidaritate pentru un ideal atât de sfânt: familia.

 

Prin acest demers, tinerii impacți transmit următorul mesaj tuturor celor cu inima deschisă: avem nevoie de implicarea voastră! Fie că ești voluntar, fie că ești mic donator sau mare donator, cu toții putem aduce bucurie în sufletul copiilor pentru care abandonul nu trebuie să le mai fie casă.

 

Și pentru că toamna adunce și viață nouă, nu doar rugină în vii, Proiectul ”Aripi de înger” se înnoiește cu un partener foarte important, Clubul Rotary Oradea, care va sprijini construirea celei de a cincea casă de copii, care va fi ridicată la Oșorhei, în cadrul Parohiei Ortodoxe Române Oșorhei, păstorită de Preacucernicul Părinte Nicolae Robotin. 

 

Până în prezent, partenerii cluburilor IMPACT în acest proiect sunt: Hopes and Homes Romania, care vor finanța construirea a 3 case de copii; Fundația Sera Romania, care va finanța construirea unei case de copii. Ce-a de-a cincea casă este construită din acțiunile de fundrasing realizate de cluburile IMPACT din Oradea, Clubul Rotary Oradea, Hipermarket Auchan Oradea și Asociația Filantropia Oradea. Din suma de 150000 euro necesară pentru construirea celei de a cincea casă de copii, cluburile IMPACT din Oradea au strâns aproape 10000 euro.

 

Detalii despre proiectul ”Aripi de înger” și cum te poți implica (click)

 

Ce sunt cluburile IMPACT 

 

Detalii despre Clubul Rotary Oradea

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter