Conferință încheiere proiect migrație

Album foto (facebook)

   Marți, 21.07.2020, Asociația Filantropia Oradea a organizat la Prefectura Bihor conferința de încheiere a proiectului ,, Integrare Acum II- Abordări complexe și unitare pentru migranți“, număr de referință FAMI 19.01.04 (05), proiect finanțat de UE și Inspectoratul General pentru Imigrări prin programul Național- Fondul Azil, Migrație și Integrare.

   În cadrul acestui eveniment au participat repezentanți din diferite organizații și instituții din județul Bihor, dar și beneficiari ai proiectului, în total 26 persoane: reprezentanți ai Prefecturii Bihor, AIDROM, I.T.P.F Oradea, DAS Oradea, I.S.J Bihor, AJOFM Bihor, DSP BH, I.P.J BH, Școala de Poliție ,, Avram Iancu”, A.N.I.T.P- C.R. Oradea, Asociația Filantropia și reprezentați ai presei de la Jurnalul Bihorean și Cotidianul Crișana.

   Conferința a început cu o rugăciune și un cuvânt de deschidere rostite de Președintele Asociației Filantropia Oradea-Lazăr Laurențiu.

   A fost prezentată activitatea Asociației Filantropia în cadrul acestui proiect cu durata de 1 an în care obiectivul principal a fost o cât mai bună integrare socio-culturală a a persoanelor care imigrează în România, resortisanți ai țărilor terțe și beneficiari de protecție internațională. Managerul de proiect și întreaga echipă a Centrului de Integrare Bihor au făcut o scurtă incursiune a acestui an, reliefând serviciile de care au beneficiat imigranții: cursuri de limba română și de acomodare culturală prin care beneficiarii reușesc să depășească barierele de limbă și cultură; consiliere socială și sprijin în găsirea unui loc de muncă sau a unei louințe, facilitarea colaborării cu diverse instituții; consiliere juridică, organizarea de evenimente culturale la care beneficiarii să se simtă aparținători ai comunității noastre, să socializeze, să-și facă prieteni. De asemenea a fost acordată asistență materială pentru persoanele vulnerabile.

   Au fost reliefate dificultățile întâmpinate pe parcursul proiectului, dar și minunatele realizări. În total au fost informați, înregistrați și consiliați 164 persoane din județul Bihor până la sfârșitul lunii iunie.

   Un rol important au avut și sesiunile de informare și conștientizare a fenomenului migrației în comunitatea locală. Rețeaua de voluntari s-a implicat în atingerea obiectivelor proiectului, iar instituțiile cu care a colaborat Centrul de Integrare Bihor au fost de un real sprijin în integrarea imigranților.

   La conferință au luat cuvântul și doi beneficiari: Afin din Indonezia și Alya din Turcia, ambii studenți care au relatat despre expeiența lor în România și au mulțumit descriind activitatea Asociației Filantropia printr-un cuvânt sugestiv: perfecțiune.

   Conferința s-a încheiat cu discuții libere, propuneri, recomandări, servirea prânzului într-o atmosferă relaxantă, deschisă și comunicativă.

   S-au adresat mulțumiri participanților și s-a încurajat continuarea colaborării pentru a eficientiza serviciile oferite beneficiarilor.

Tag-uri front, imigranti
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social