Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Centrul de resurse / Formare continuă / Cursuri de formare / Curs de management al resurselor umane la Iași

Curs de management al resurselor umane la Iași

Furnizat în cadrul Federației Filantropia

În perioada 4-7 februarie 2013, la Iași a avut loc un nou curs de formare destinat perfecționării managerilor și angajaților din cadrul organizațiilor membre ale Federației Filantropia. Cursul a avut ca temă Managementul resurselor umane și a fost organizat în cadrul proiectului “Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizaționale a unei rețele naționale de ONG-uri creștine”.

 

Din partea Asociației Filantropia Oradea a participat Stela Secan, angajată în cadrul CCRPH Bratca.

 

Participanții au avut ocazia să învețe sau să aprofundeze tehnici de recrutare, selectare și menținere a personalului, modalități de a contribui la dezvoltarea capacității oamenilor din organizație, de a asigura un climat cu relații de muncă productive și armonioase, de a comunica eficient pentru construirea unor bune relații în cadrul echipei. Nu în ultimul rând, cei prezenți au avut ocazia să afle mai multe despre managementul voluntarilor, diferența dintre aceștia și angajați, pentru a se putea implementa un management performant al acestor resurse în organizație, ținându-se cont de specificul celor două categorii.

Acest curs face parte dintr-o serie de cinci module de formare care se adresează angajaţilor şi managerilor din cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor membre ale Federaţiei. Până acum au avut loc cursuri de management al echipei, atragere de fonduri, management operațional. Toate modulele de pregătire se vor desfăşura până în cursul lunii februarie 2013. Fiecare organizaţie membră a Federaţiei a primit locuri la aceste cursuri, în funcţie de solicitări, astfel încât echipele de participanţi sunt diferite de la un tip de curs la altul.

Proiectul “Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacităţii organizaţionale a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine” este implementat de Federaţia Filantropia în beneficiul celor 17 organizaţii membre, începând din septembrie 2010. În proiect, Federaţia are calitate atât de beneficiar, cât şi de partener. Un alt partener in proiect este Patriarhia Română, iar aplicantul principal este Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin Ortodoxă din România (IOCC România). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Sursa: federatial-filantropia.ro

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social