Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Program persoane cu dizabilităţi / Centre sociale proprii / Centrul de zi pentru persoane afectate de scleroza multiplă / Vizită specială la centrul pentru persoane cu dizabilități

Vizită specială la centrul pentru persoane cu dizabilități

Delegația Guvernului Insulei Man la Oradea

Sâmbătă, 22 iunie 2013, Centrul de Servicii Sociale pentru Persoanele cu Dizabilități din Oradea a primit o vizită specială din partea unei delegații de reprezentanţi ai Insulei Man (Insulele Britanice) condusă de ministrul Afacerilor Interne, Juan Watterson. Din delegaţie au mai făcut parte Clin Leather, comisar pentru Castletown, funcţie echivalentă celei de primar, colega acestuia Vanda Bridson şi Jamie Kirkham, şef de promoţie la Colegiul "King William", instituţie şcolară care a sprijinit în anii '90 cu fonduri şi voluntari prima renovare a centrului de zi. Vizitatorii au făcut un tur al centrului de zi sub îndrumarea președintelui Asociației Filantropia Oradea și al Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor, Pr.Laurenţiu Lazăr, asistat de profesorii Rosa şi Doug Drown, de colaboratori apropiaţi ai orădenilor şi directori ai Fundaţiei Ro-Man-Aid , care, cu sprijinul Guvernului Insulei Man, a sprijinit ani de zile costurile de funcţionare ale centrului şi ale Societăţii de Scleroză Multiplă din România.

Conştienţi de modul în care a arătat anterior Centrul de zi, vizitatorii s-au arătat încântaţi de progresele făcute şi dotările de care se bucură acesta în urma reabilitării din fonduri europene derulate cu ajutorul municipalităţii în perioada anilor 2010-2012.

Ministrul Juan Watterson a fost plăcut surprins de munca depusă de voluntarii centrului. Watterson a apreciat dotările centrului, dedicaţia de care dă dovadă personalul centrului şi a fost foarte surprins de resursele limitate cu care reuşeşte să funcţioneze acesta. Contabil de meserie, domnul Juan Watterson a fost foarte mirat de faptul că și cu banii foarte puţini proveniţi din fonduri publice, donaţii şi valorificarea produselor făcute de membrii fundaţiei se poate gestiona un centru de zi ca acesta.

În prezent, centrul de zi administrat de Asociaţia Filantropia Oradea asigură servicii integrate unui număr de peste 50 de persoane pe zi, iar alte 50 de persoane beneficiază de asistenţă la domiciliu.

Persoanele cu scleroză multiplă şi alte boli neurologice beneficiază în cadrul centrului de servicii de recuperare, inclusiv fizioterapie, consiliere psihologică individuală şi de grup, activităţi de ergoterapie, de socializare, activităţi recreative, cursuri de formare profesională, facilitarea angajării şi asistare la locul de muncă, servirea mesei de prânz, transport accesibilizat şi altele.

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter