Excursie pentru cetățeni străini

 

album fotografii (facebook)

Coordonat de Asociația Filantropia Oradea, Centrul Regional de Integrare Oradea, care desfășoară activități de informare, consiliere și sprijin a cetățenilor străini, a organizat sâmbătă, 23 martie 2019, o excursie de acomodare culturală având ca temă să descoperirea frumuseților din inima Transilvaniei, incluzând pe agenda de călătorie două importante obiective turistice: Salina Turda și Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj. La eveniment au participat 50 de persoane adulte, dar și copii din diferite colțuri ale lumii, cum ar fi Filipine, Spania, Siria, Nigeria, India, Afganistan, Egipt și Republica Moldova, care au apreciat la superlative obiectivele vizitate. Salina Turda este considerată un adevărat muzeu al mineritului în sare, fiind renumită datorită mediului salin și a efectelor sale benefice pentru cei cu probleme respiratorii, pentru cei alergici, sau pentru orice persoană dornică de a-și menține organismul sănătos. Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca este considerată cea mai frumoasă grădină publică din România și este celebră în toată lumea pentru vasta-i colecție de plante cuprinzând circa 10.000 de soiuri de plante diferite, unele extrem de rare și spectaculoase, dar și pentru modul deosebit în care este amenajată.

 

Cei cincizeci de beneficiari ai activității filantropice orădene au cunoască mai bine patrimonial natural și cultural al țării noastre, să petreacă câteva ore de relaxare, dar și să se familiarizeze mai bine cu mediul și cultura românească, să schimbe impresii și să socializeze cu beneficiarii proiectului nostru.

 

 

Asociația Filantropia Oradea desfășoară activități de informare, consiliere și sprijin pentru cetățenii străini încă din anul 2013, deservind până în prezent peste . Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului european "Integrarea ACUM - abordare complexă și unificată a migranților" - FAMI / 17.02.05.02.

 

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter