Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de sprijinire a copilului şi familiei / Centrului de Informare și Consiliere pentru Cetățeni Străini / Patrimoniul turistic bihoreană văzut de iigranții din Oradea

Patrimoniul turistic bihoreană văzut de iigranții din Oradea

Album foto (necesita logare facebook)

Album foto 2 (necesită logare facebook)

Românii ştiu cum arată România. Dar oare cum o văd străinii veniţi să înveţe sau să muncească aici? Aceasta a fost întrebarea la care Centrul de Informare a Străinilor (CIS) Oradea, care a dorit să ofore și un răspuns prin organizarea unui proiect de sprijinire a cetățenilor străini din Oradea, cu gândul atât la integrarea acestora în comunitatea locală, dar și la promovarea patrimoniului turistic și cultural românesc. Proiectul a oferit o excursie unui număr de 40 de cetățeni străini pe un traseu care a inclus puncte turistice de referință ale județului, cunoscute la nivelul turismului de masă, dar și obiective turistice mai deosebite, cum sunt atelierele meșterilor populari, bisericuțe de lemn, expoziții etnografice.

După realizarea excursiei cullturale, Asociația Filantropia Oradea a organizat un seminar de dezbatere privind patrimoniul natural, cultural și spiritual a comunității bihorene, pusă în dezbatere cu participare străinilor migranți participanți la excursie, a reprezentanților unor societăți de turism și a unor instituții publice din Bihor. Discuţia a avut un caracter deschis, non-formal şi a fost condusă de coordonatorul centrului local de informare și consiliere a cetățenilor străini, Adriana Popa, asistemt social al Asoclației Filantropia Oradea. Concluziile rezultate în urma discuţiilor au fost prezentate în mod direct, chiar la eveniment, persoanelor resursă (autorităţi locale, agenţii de turism, presă), cu gândul că opinia cetățenilor străini poate folosi în ridicarea nivelului de oferte turistice inițiate la nivelul județului Bihor. După un program artistic oferit de grupul artistic al Liceului ”Onisifor Ghibu”, seminarul a fost închis cu o sesiune de gustări tradițional românești de post, oferite de Asociația Filantropia Oradea.

Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social