Bucurie și lumină!

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea, prin Cluburile Impact a organizat în cadrul programului „De Paști adoptă un suflet”, o competiție de proiecte la care s-au putut înscrie cele 10 cluburi existente în rețeaua IMPACT.
În urma competiției, cele mai bune 3 proiecte au fost finanțate cu câte 300 de lei din partea asociației, această sumă reprezentând susținerea noastră pentru implementarea ideilor tinerilor.
Iată pe scurt ideile câștigătoare:
O șansă la o viață normală – un proiect realizat de către membrii clubului IMPACT  din cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, sub coordonarea liderului voluntar Chirila Maria. Scopul acestui proiect a fost ajutarea unor copii cu probleme de sănătate și financiare (identificați în prealabil). Pentru a reuși ce și-au propus, tinerii au realizat ateliere în care au pictat tablouri, confecționat bijuterii și jucării. Prin vânzarea acestor produse, clubul IMPACT GHIBU a reușit să ofere un mic ajutor și speranță pentru 6 copii și părinții acestora și au promis că nu se vor opri aici, având în vedere că unul dintre copiii idetificați suferă de sindromul Marfan, iar costul operației este de 23.000 de euro, urmând ca ei să dezvolte și alte acțiuni de suport.

Bucurie în ochii copiilor – un proiect realizat de către membrii clubului IMPACT  din cadrul Liceului Teoretic ,,Aurel Lazăr”, coordonat de către liderii voluntari Fetea Violeta și Ghiurcuța Livia.
Acest proiect a constat în organizarea unei seri de film, în care s-a realizat și o strângere de fonduri, suma obținută (350 lei) a fost direcționată către copii cu rezultate deosebite dar și pentru copiii afectați de Sindrom Down.
În ceea ce privește filmul proiectat: „The parent trap”, acesta a avut rolul de a-i bucura pe cei prezenți și de a le reaminti  de copilăria prin care trec sau au trecut, şi de a-i face pe aceştia să se gândească şi la copiii care nu au şansa la o viaţă cel puţin decentă, încurajându-i să se implice activ pentru o comunitatea mai unită.
Ora et labora – a fost  proiectul gândit și realizat de către membrii clubului IMPACT  din cadrul Liceului Ortodox „Episcop  Roman Ciorogariu” din Oradea, sub coordonarea liderului voluntar Pr.Alexandru Dulca. Proiectul a vizat atât latura fizică cât şi cea spirituală a tinerilor din comunitatea noastră. Tinerii au încercat  să-i conştientizeze pe colegii lor cu privirea la datoria unui teolog de a se îngriji de lăcaşurile de cult, precum şi de beneficiile pe care le aduce sănătăţii practicarea activităţilor sportive. Astfel, ei și-au propus să-i implice activ, pe tinerii şi profesorii din şcoală la înfrumuseţarea paraclisului şcolii - mediul spiritual unde ei îşi desfăşoară o bună parte din activitatea zilnică.
În acest context, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, P.ORT IMPACT au organizat pe terenul de sport al şcolii o competiţie sportivă de tenis de masă. Elevii care au dorit să participe au plătit o taxă de înscriere de 5 ron. Suma astfel strânsă a fost redirecționată spre înfrumuseţarea paraclisului şcolii, cu hramul Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana şi spre ajutorarea cu alimente în preajma Paştilor, a trei elevi din cadrul școlii ce provin din familii nevoiaşe.
Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social