Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Cluburile IMPACT - o bucurie permanentă

Cluburile IMPACT - o bucurie permanentă

Rețeaua Cluburilor Impact este pentru Asociația Filantropia Oradea un prilej de a sădi valori ale filantropiei și implicării comunitare în rândul copiilor și tinerilor. Prin parteneriatul de aproape 5 ani cu Fundația Noi Orizonturi și cu un număr semnificativ de școli și licee din Oradea, cluburile de implicare comunitară, numite sugestiv IMPACT sunt pentru cei peste 200 de membrii ai săi, copii și tineri în aceste școli, un izvor de bucurie și comuniune a binelui.

 

Luna aceasta, rețeaua impact a deschis o serie de sesiuni educative pe tema comunicării, coordonate de Lorena Tirtea, psiholog, primul atelier fiind organizat la școala Nicolae Bălcescu din Oradea.

 

Comunicarea reprezintă cel mai important liant în societate.

 

În cadrul vizitei noastre la Școala Nicolae Bălcescu, la întâlnirea impact, am ajuns la aceasta concluzie, în urma unui joc distractiv de comunicare.

Copiii care au participat la activitate au putut identifica dificultatea transmiterii ideilor proprii celorlalți, astfel încât sa se facă pe deplin înțeleși. Dificil s-a dovedit a fi si sa înțeleagă mesajul celorlalți, pentru a reproduce informația primita. Feed back-ul (desenele concepute) a arătat cât de dificila poate fi comunicarea, însă și distractivă.

  

Copiii si-au ales fiecare câte o pereche, având ca și sarcină să creeze un desen din maxim 10 linii, astfel încât perechea să nu-l vadă, ei stand spate în spate. Mai apoi trebuiau să explice desenul conceput fără ca să vadă coala partenerului de joc. A fost distractiv să observe diferențele dintre cele 2 modalități de reprezentare a aceluiași mesaj.

 

Activitatea a continuat printr-o extrapolare a jocului la  viată de zi cu zi, copiii identificând situații in care ar putea folosi ele învățate în cadrul jocului.- Să ofere mai multe detalii când comunică, să se asigure că interlocutorul a înțeles mesajul transmis, să ceară mai multe detalii privind mesajul primit.

            Ne revedem la anul. :)

 

Ce este rețeaua Cluburilor Impact și cum te poți înscrie? pentru detalii click aici.

 

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social

Newsletter