Locaţia curentă este: Prima pagină / Programe / Programul de educaţie şi tineret / Impact / Primăvara liderilor Impact

Primăvara liderilor Impact

Cu binecuvântarea Preasfinției Sale Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Filantropia Oradea a încheiat la începutul anului 2014 un parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi pentru deschiderea a 10 Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT, cu sprijinul Romanian American Foundation. Azi, la doi ani de activitate cele 10 cluburi sunt parte din reţeaua judeţeană de cluburi IMPACT Bihor, iniţiată şi coordonată de Asociaţia Filantropia, fiind totodată parte din reţeaua naţională IMPACT şi Mişcarea IMPACT și își desfășoară activitatea în 10 unități de învățământ din Oradea, cu scopul de a oferi educație nonformală privind implicarea comunitară pentru copiii și tinerii elevi din aceste unități școlare. Proiectul a fost demarat cu o serie de cursuri de formare pentru 20 de viitori lideri/facilitatori voluntari care în prezent coordonează activităţile cluburilor IMPACT – prin care tineri elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani dobândesc abilităţi pe baza a 4 componente de dezvoltare: Cetăţenie Activă, Angajabilitate, Antreprenoriat Social şi Leadership.

În cei doi ani de activitate, au fost inițiate peste 20 de proiecțele ale membrilor Impact, care au fost sprijinite financiar de Asociația Filantropia Oradea, majoritatea abordând teme social-filantropice, dar și culturale, cum a fost proiectul ”Biblioteca Vie”, inițiat de Clubul Impact Arte, care a ridicat prestigiul acestei rețele de educație pentru comunitate la nivel național, ca urmare a înscrierii acestei inițiative la demersul cultural cu același titlu, lansat de Fundația Noi Orizonturi pentru cluburile Impact din toată țara și au implicat peste 200 de copii din unitățile școlare cuprinse în rețeaua locală de cluburi Impact.

 

Într-un astfel de mediu activ de implicare voluntară, creație și participare comunitară, a avut loc pe 21 martie 2016, întâlnirea liderilor impact, care a avut ca obiect comunicarea provocărilor actuale ale acestei rețele de educație nonformală, organizarea unei agende comune de activități pentru primavara anului în curs, identificarea de resurse pentru inițierea de noi proiecte comunitare. De asemenea, participanții la această întâlnire și-au propus ca în perioada următoare să organizeze ateliere practice de jocuri interactive pentru cluburile Impact, ceea ce poate reprezenta o resursă importantă de perfecționare pentru profesorii implicați în activitatea de coordonare a acestor cluburi de tineret.

 

În prezent există 103 cluburi IMPACT active în România, în 12 judeţe. Ele adună aproape 2.000 de tineri care se implică în proiecte prin care ajută comunitatea. În anul 2016, proiectele tinerilor IMPACT din ţara noastră au ajuns la peste 14.000 de persoane, printre care copii săraci, vârstnici bolnavi sau tineri cu dizabilităţi. Programul IMPACT este unul 100% românesc, iar eficienţa lui a făcut ca acesta să fie replicat la nivel internaţional în: SUA, Honduras, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia.

Tag-uri front
Evenimente speciale

Ceainăria FilantropiaCursa Ratustelor

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social