Relevant 2015

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Centrul de Informare pentru Străini al Asociației Filantropia Oradea a organizat joi, 04.06.2015, începând cu ora 18:00 o întâlnire la care au fost invitați cetățeni străini și români deopotrivă pentru a discuta într-o manieră deschisă și muticulturală despre ceea ce este important în societatea actuală.

 

Programul a debutat cu o prezentare a activității  Centrului de Informare pentru Străini în perioada august 2012 -  iunie 2015 din perspectiva eforturilor depuse și a rezultatelor obținute în procesul de facilitare a integrării străinilor în județele Bihor, Satu Mare și Sălaj.

 

Seara a continuat cu vizionarea a 5 filmulete scurte care abordează diferite aspecte ale vieții (sănătate, atitudini, sinceritate, prietenie,  prejudecăți, dorințe, așteptări, aparențe, stil de viață cotidian etc), după care în grupuri mici, migranți alături de români au putut să-și împărtășească propria viziune despre lucrurile esențiale din viața unui om, iar cei care au dorit  au împărtășit mai apoi în scris mesajul lor și celorlați.

Seara s-a încheiat cu o cină, moment de aprofundare a discuțiilor și de descoperire a lucrurilor relevante și a poveștilor de viață a celor pentru care, deși străini, România a devenit a doua casă.

 

Evenimentul s-a derulat în cadrul proiectului: „Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România” (nr. contract IF/11.01-01.01/2013).

Proiectul beneficiază de finanţare din partea Uniunii Europene prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI)– Ministerul Administraţiei şi Internelor, în cadrul Fondului European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, Programul Anual 2013.

Parohii active

Filantropia in parohii

Preoti capelani în spitale

Preoți capelani în penitenciare și armată

Programe

Centru de resurse al Filantropiei Oradea

Programul de sprijinire al copilului si al familiei

Programul de sprijinire al persoanelor cu dizabilitati

Programul de integrare comunitara a rromilor

Programul de educatie si tineret

Programul de volutariat si initiativa

Programul de mercenat si sponsorizare

Proiecte in derulare

Formare Trainică Pentru Parteneriat Social